Vrijwilligers

Alle stafleden bij Scouting Dalfsen zijn vrijwilliger. Vrijwilliger zijn bij scouting betekent niet vrijblijvendheid. Elke week weer een leuk programma voor een groep kinderen bedenken, uitwerken en uitvoeren kost tijd en energie. En dan hebben we het nog niet eens over alle weekend- en zomerkampen, of groepsactiviteiten. Maar dat hebben de stafleden graag over voor hun hobby! Want het voorbereiden van een activiteit is al de helft van het plezier. Alle stafleden van Scouting Dalfsen hebben een of meerdere trainingen gevolgd voor het (bege)leiden van de speltak waar ze staflid van zijn. Bovendien wordt er jaarlijks door de groep een training georganiseerd over bijvoorbeeld reanimatie, EHBO of pesten. Tegenover deze belangeloze inspanning staat er als bedankje van het bestuur jaarlijks een gezellige barbecue klaar, en wordt er eens per jaar een leidingweekend georganiseerd.