plus-scouts3

11846603_918039528234697_2762994843157209165_n

PlusScouts

De PlusScouts zijn buitengewone leden van Scouting Nederland, die geen vaste functie hebben binnen Scouting maar wel lid willen blijven of worden van Scouting Nederland. Je kunt je als buitengewoon lid inschrijven bij een groep, een regio of bij het landelijk servicecentrum in Leusden.

Het is ook mogelijk deel te nemen aan een kring van PlusScouts. Zo’n kring kan speciale taken op zich nemen, zoals het ondersteunen van een groep of het verlenen van EHBO-bijstand bij Scoutingactiviteiten. Een kring kan vooral ook functioneren als vriendenkring.

PlusScouts, scouts met meerwaarde, als plus-scout ben je een scout met meerwaarde! Door PlusScout te worden, heb je een blijvende band met Scouting. Je bent dan buitengewoon lid van de vereniging Scouting Nederland. Scouting Dalfsen heeft een kleine 40 leden bij de Plusscouts.