Laat je uitdagen!

Scouting Dalfsen is een leuke organisatie die zich bezig houdt met het spel van Scouting. Daarbij wordt kinderen spelenderwijs vaardigheden geleerd en leren ze de wereld om zich heen ontdekken. Scouting Dalfsen is een organisatie met ongeveer 130 leden.

Om het voor de leiding en de jeugdleden nog leuker te maken zijn wij op zoek naar enthousiaste leiding. Ervaring met Scouting is echt niet vereist. Als je het maar leuk vindt om actief bezig te zijn en gezamenlijk leiding te geven aan een groep kinderen. Wij verlangen niet veel van de mensen die ons hierbij kunnen helpen, maar het moet gezegd: Scouting kost tijd. Echter, het is vaak de tijd die men er in wil steken, ook voor de leiding geldt dat vooral plezier en gezelligheid voorop staan.  Je bereid de activiteiten voor samen met je medeleiding, leidt de activiteiten en neemt eventueel neventaken op je zoals financiën, materiaalbeheer of oudercontact. Naast het daadwerkelijk leidinggeven is men nog regelmatig bezig met programmaplanning, een groepsvergadering of kampvoorbereiding. Het is zeer prettig als je bereidt bent om meerdere malen per jaar (weekend-)kampen te leiden.

promo_banner-9081

Naast dat je het leuk vindt om met kinderen te werken, heb je verantwoordelijkheidsgevoel, goede contactuele eigenschappen en een goed zelfsturend vermogen. De opkomsten zijn elke vrijdag of zaterdag, afhankelijk van de speltak. Bij de diverse speltakken wordt veel gewerkt met technieken zoals pionieren, kaart en kompas, kamperen maar er is ook veel sport en spel. Je bent minimaal 16 jaar.

We bieden je een plezierige sociale bosrijke omgeving waarin jouw inbreng wordt gewaardeerd, je veel kan leren en jij aan kinderen en mede-leiding dingen kan leren. De groep biedt verder tal van activiteiten voor haar vrijwilligers zoals trainingen, kaderweekenden, funactiviteiten, feesten en natuurlijk veel gezelligheid.